Guys, killar, boys, grabbar.

    amigoVärldens läskigaste barnprogram heter "amigo". Det går ut på att sex små barn uppdelade i tre lag får delta i en frågesport varpå ett lag blir utslaget, sedan är det lite mer fysiska tävlingar varpå ytterligare ett lag blir utslaget. De laget som är kvar får svara på lite fler frågor och beroende på hur många frågor de svarar rätt på få olika bra priser.

Sjävla idén verkar väl inte helt och hållet tokig va? Jag menar lite bildning och fysisk aktivitet är väl aldrig dumt för barn. Men, kära ni, det finns en del med det här programmet som gud inte riktigt har tänkt igenom.

För att börja med något litet bara så har programmet tre stycken tjejer klädda i cheerleader-outfit med pom-poms och allt som står en bit bakom hela tiden. Ibland referar programledaren till dom som "trippelflickorna". Dom gör ingenting. Eller jo föresten, i ett moment där deltagarna skulle memorera saker som rullade förbi på ett rullband så öppnade en av "trippelflickorna" en lucka där grejerna sedan rullade förbi.
De står där klädda i lila glittertyger och ler.

Och så sjungs det hela tiden på något slags sektliknande vis. Programledaren kommer in och sjunger något i stil med "Här är amigo, där allt kan hända, vad är det här, en mimartist!" (här lyfter han på ett vitt lakan och under där  finns en mimartist som under resten av sjävla introduktionslåten står i bakgrunden och mimar). Sen får varje tävlande lag sjunga en vers i stil med "här är vi, två coola killar, som ska svara på frågor, heja heja" under ivriga pårop från programledaren. I varje fraseringspaus sticker han in ett "yes", "javisst", "oh ja", "det är grymt", "åh vilket sväng".
När ett lag förlorar sjungs det också, och här är hela publiken med också, typ nåt i stil med "vad synd att ni förlorat, men nu måste ni gå". Och så hela tiden programledaren: "åh", "hahaha", "åh vad ni är bra", "ta i nu då". Ja, en jävla massa sång på ett väldigt konstigt sätt.

Nu tänker du: "ja men kom igen, lite glittriga cheerleaders och sång är väl inget att hoppa högt över". Ok, visst, men beakta detta: Programledaren går på LSD, uppers, speed och kokain.
Jag lovar, det kan inte finnas någon annan förklaring. Jag har aldrig någonsin sett en människa så jävla i gasen. Det finns inte, det är inte naturligt.
Han frågar: Vad heter sveriges stadsminister?
Barnen svarar: Göran Persson.
Programledaren säger: JA DET ÄR RÄTT SVAR!!!!!! GÖRAN PERSSON!!!!!! GAONG GAONG GAONG GAONG!!!!
Nej, jag tror inte att gaong betyder något. Det verkar bara vara något han tar till när han är uppspelt. Det är alltså inte så att det handlar om några avgörande frågor eller så, det är liksom bara sånna små enpoängsfrågor som man börjar lite lätt med, men lik förbannat:
Programledaren: Vad är engelskans Garlic på svenska?
Barnen: Vitlök.
Programledaren: VITLÖK, VITLÖK, VITLÖK, VITLÖK!!!!!! DET ÄR RÄTT SVAR! YES!
Jag blir rädd när jag ser honom på allvar alltså.

Och så "poffmaskinen", som om det inte räkte med drogreklam i programmet. När det konstaterats vilket det första laget att åka ut är och deras avskedssång sjungits så säger programledaren:
"Då så guys, killar, boys, grabbar nu har ni tyvärr förlorat, men det gör inget för ni är BÄST BÄST BÄST I ALLA FALL!!!!! För här i amigo tycker vi att det är så kul att ni vill vara med och vi tycker att det är lika kul när ni måste gå också bara för att här i amigo har vi bara KUL OCH SKOJ OCH ROLIGT OCH HELKUL!!!! FÖR DET ÄR BARA EN LEK OCH DET ÄR ROLIGT!!!!! OCH NU FÅR NI OCKSÅ BLI DOM SÅ FÅR ANVÄNDA 'POFFMASKINEN'!!!!  Det är väl bra, vad roligt och kul. OK ÄR NI BEREDDA NURÅ!!!! YES DÅ SKA JAG BARA STÄLLA IN HÄR. (In i studion har det först en stor silvrig sak som ser ut lite som en blandning mellan en gammal väldigt stor dator och en enarmad bandit. Längst upp finns en liten platta som man kan rulla fram antingen "amigo", "A", "B" eller "C" på och på sidan finns en spak att dra i. Programledaren snurrar nu fram bokstaven C eftersom det är lag C som åkt ut) ÄR NI BEREDDA NU! YES! FÖR NU KÖR VI! ALLRIGHT!" Det kommer lite rök upp framför lag C och sedan är de borta.

Den härdade kanske säger "men ändå, lite knark är väl itne så farligt och det är väl kul med rök". Då kommer vi till priserna. Man kan vinna en lektion i hambo. Det fanns liksom ingen ironi, ett av priserna var på fullaste allvar en lektion i hambo för dom små liven med motiveringen att man senare skulle kunna glänsa på fester och gymnastiklektioner. Lite högre upp på skalan fanns att få göra sin egen pizza och grädda den i en äkta pizzaugn. Ärligt, hur spännande kan det vara för en 12-åring? Borde inte de flesta av dem ha fått en hemgjord pizza åt minsotone någon gång som de fått välja ingredienser på.
Jag menar "Grattis, du har vunnit att få lägga konserver och lite ost på en bit bröd, och du frå välja precis vilka konserver du vill!!!".

Ja det var allt för idag.

Timmarna


NHL 94
03:00 Jag säger att kanske borde man packa lite innan man går och lägger sig. E tycker det. Jag packar lite, jag går och lägger mig i min säng tänker att "ja va fan ett avsnitt av "My name is Earl" kanske vore något". Jag sätter alarmet på min mobil till 05:20.
04:00Jag somnar.
06:20 Jag vaknar. E stod i hallen och hade säkert låtit stressad när han sa att vi hade försovit oss om han inte hade sovit precis lika lite som jag. Under nästan fullständigt tystnad går jag bestämt upp ur sängen, trär på mig kläder, tar min packning och springer tillsammans med E mot vagnen. E hinner innan vi låser dörren spinga till kylen och få med sig en euroshopperchokladkaka.
06:27 Vi är vid hållplatsen och konstaterar lite besviket att 7 minuter är lite för långsamt, men framförallt att vi faktiskt kunnat legat kvar tre minuter till i sängen och dragit oss då vagnen inte skulle komma förens 06:30.
06:48 Vi är framme vid centralstationen och springer mot biljettautomaten. E hinner innan vi går på tåget ta en cigarett för att lugna sig lite.
06:57 Tåget går.

10:15 Vi anländer i Örebro. Alla står i vägen. Vi blir lite sura på alla som står i vägen. Fy fan tänker vi. Fy fan säger vi.
10:17 E:s pappa kommer till stationen. E som efter fyra månader nyss fått tillbaka körkortet vill köra. Jag och E:s pappa kommer överens om att det verkar lite läskigt, punkten flyttas ner lite på dagordningen.
10:25 Jag kommer hem till mor och fars hus. Tar det lugnt, njuter av att äta rostat bröd som jag inte behöver pröjsa för.
10:45 Ringer min vän A. Frågar om vi ska spela biljard. Det ska vi.
11:50 Jag anländer till järntorget i Örebro, går bort till videobiljarden för att vänta in A.
12:02A anländer, vi spelar 8-ball. Stärkt av de tidigare dagarnas framgång i internett-snooker spelar jag till en början säkert och med självförtroende, A får spö. Sen spöar A mig mer.
13:00Vi gårr hem till A för att dricka kaffe och spela alfapet. Jag är ganska trött, kaffet gör susen, A får trots att jag ger honom 100 extrapoäng stryk. Det var skönt. Sen spelar vi micro-machines på A:s SEGA. Jag får förlorar. Sen spelar vi NHL 94 på A:s SEGA. Jag är inte bäst. Hårddraget fick jag under dagen mer pisk av A än vad A fick däng av mig. Trist.
17:30 Jag ringer till min vän D och frågar när det är tänkt att kvällens vinprovning ska börja. D vet inte riktigt, men tycker att jag ska komma  över så kan vi kan äta pizza tillsammans.
18:10 Jag änländer hos D, vi går och köper pizza. D berättar att hans flickvän M tagit körkort idag. Kul sa jag. Jag ville egentligen skrika "jag vill inte höra om folk som tar körkort, jag har ångest, vet du varför? (och här likt Börja Ahlstedt i Ronja Rövardotter utvbrister 'jag har inget barn, NAAAAHHH' utbrista:) för jag har inget körkort, NAAAAHHH!" Jag sa inget om det. Sen gick vi hem till D och åt pizza.
19:00 Vi korkar upp första vinflaskan och konstaterar att det är ett rätt gott vin. Senare ansluter E och lite senare ändå ansluter än fler nära och kära. VI gör vårat bästa för att bli ganska berusade.
22:45 Vi beger oss mot Babar för att försöka hinna dit innan 11 då gästlistan slutar gälla. Vikomemr lite sent, men vakten är inte så knusslig. Jag dricker under kvällen lite drinkar och lite öl och dansar väldigt mycket. 
00:30 Framförallt nu börjar jag dansa väldigt mycket. Jag blir väldigt svettig.
01:57 DJ:n spelar Orups "Stockholm". Jag tycker bättre om den än innan, och då tyckte jag ändå väldigt bra om den innan. Jag dansar än mer. Jag svettas än mer. Jag bli trött.
02:00 Krogen stänger.
02:30 Vi åker taxi mot efterfest. Taxichauffören är snäll och låter inte taxametern gå längre än till 70. När vi kommer fram kissar E straxt bredvid porten.
02:40 Övriga efetrfestdeltagare ansluter och vi kommer in i lägenheten. Jag trivs med att få röka innomhus och bli serverad folköl. Dock har jag lovat mor min att gå på stan med henne dagen efter och börjar fundera på sätt att ta mig hem. Det snöar ganska bra och är säkert minst 10 minusgrader ute. Jag kommer fram till att gång de dryga 5 kilometrarna verkar vara en bra idé. Dock skulle det ju ta ganska lång tid. Jag är lite berusad och tänker att om jag joggar går det snabbare.
03:35 Jag lämnar efterfesten. Jag joggar hem.
04:15 Jag är hemma. Jag strechar.
04:30 Jag somnar.
09:00 Jag vaknar av att min familj ska äta frukost i rummet bredvid. Jag går också upp och en ny dag börjar.