Sacre Bleu, vart fan man nu placerar taket.

image45
Det har alltid varit lite Kalle Anka över mig. Det mest uppenbara handlar ju förståss om mina uppenbara likheter med Janne Långben. Jag har slagit i varje dörrpost, lågt sittande bjälke och markis du inte ens vågat drömma om fanns.
Jag ser antagligen ganska rolig ut när jag vecklar ut mig från sittande till stående och folk brukar finna relationen kort-lång så lustig när de står bredvid mig att ett foto känns lika självklart som framför Eifeltornet.

Men det är inte bara det, jag är också väldigt klumpig och fruktansvärt dålig på att smyga när det verkligen är nödvändigt.

Det första yttrar sig på så vis att jag kan sitta och drilla med en penna, tappa den, sträcka mig efter den och samtidigt lyckas flippa till skolböckerna framför mig så de flyger upp en meter i luften, slå huvudet i väggen bakom mig, lite groggy misslyckas med att få tag på böckerna i luften och istället välta omkull de två bänkarna bredvid mig, ramla omkull på mage och oavsiktligt måla en kuk i pannan på mig själv. Flera gånger i veckan.

Det senare exemplifierades tydligt här om natten när jag (förvisso en smula överförfriskad, men det är egentligen bara en dålig ursäkt) kom hem till min nya lägenhet 05:30 och skulle fälla ut soffasängen.
Jag drog ut den och fällde ner den som man brukar göra, problemet var bara att sängen då fällde upp sig på andra sidan. Så jag gick till andra sidan och fällde ner den där. Läs ovanstående två meningar precis så många gånger du behöver för att få ett grepp om hur det var att syssla med det i en halvtimma.
Här kanske det passar bra att nämna att det är tillräckligt lyhört här för att höra när någon nyser och vakna upp kallsvettig från en dröm om söta lam.

Och att skrapa sängar fram och tillbaka på trägolv kan ju vanligtvis skapa en eller två fler decibel än en nysning. Å andra sidan kan jag många bra nya franska svärord nu.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra att du ser att det kommer något positivt ur allt.
Lär oss lite franskasvordomar i skriftlig form!

2007-09-08 @ 13:11:41
Postat av: äm

hej! längesen. jag hoppas att du har rätt angående kladdkakan. och snälla berätta för mig hur du hamnade i paris?! det är mitt andra hem. har faktiskt bott i marais själv i nån vecka, vilken gata bor du på?

Postat av: äm

det låter helt okej ändå faktiskt. ligger den gatan i judekvarteren eller gaykvarteren eller nånstans bredvid? =) när jag bodde i marais var det nära st paul-métrostationen.
jodå jag kan stan rätt bra för att vara en som inte bor där tänker jag mig. du bör absolut kolla upp ett litet café som ligger i montmartre. det är aslitet, ligger mellan karusellen och sacre coeur, om du går upp för trapporna till vänster om kyrkan (från karusellen) och sen svänger in vänster på en gata när du nästan har kommit hela vägen upp. stället heter le rendez-vous des amis eller nåt liknande och det är väldigt mysigt. sjukt nergånget liksom, vilket bara är charmigt. drick varm choklad :)

2007-09-12 @ 16:46:20
URL: http://.amali.blogg,se
Postat av: äm

men gud, vad har folk fått det ifrån? att marais (eller bögar för den delen) skulle vara farligt? ohh berätta för mig vad du tyckte om caféet sen :D om du hittar det, det är inte stort eller skrikigt... men jobba på. hur är vädret i paris ?
paris är mig så kärt för det första för att dom talar franska där och franska är det bästa jag vet, för det andra tar den staden verkligen aldrig slut, och för det tredje har jag så mycket fina minnen därifrån. sen är det något magiskt med den som får mig att få ont i magen av längtan bara jag tänker på den, jag älskar den helt enkelt.

2007-09-14 @ 22:47:51
URL: http://.amali.blogg,se
Postat av: äm

uppdatera, jag vill veta hur du har det i paris. jag lever för att veta hur min stad mår!

2007-09-16 @ 11:11:55
URL: http://amali.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback