Guys, killar, boys, grabbar.

    amigoVärldens läskigaste barnprogram heter "amigo". Det går ut på att sex små barn uppdelade i tre lag får delta i en frågesport varpå ett lag blir utslaget, sedan är det lite mer fysiska tävlingar varpå ytterligare ett lag blir utslaget. De laget som är kvar får svara på lite fler frågor och beroende på hur många frågor de svarar rätt på få olika bra priser.

Sjävla idén verkar väl inte helt och hållet tokig va? Jag menar lite bildning och fysisk aktivitet är väl aldrig dumt för barn. Men, kära ni, det finns en del med det här programmet som gud inte riktigt har tänkt igenom.

För att börja med något litet bara så har programmet tre stycken tjejer klädda i cheerleader-outfit med pom-poms och allt som står en bit bakom hela tiden. Ibland referar programledaren till dom som "trippelflickorna". Dom gör ingenting. Eller jo föresten, i ett moment där deltagarna skulle memorera saker som rullade förbi på ett rullband så öppnade en av "trippelflickorna" en lucka där grejerna sedan rullade förbi.
De står där klädda i lila glittertyger och ler.

Och så sjungs det hela tiden på något slags sektliknande vis. Programledaren kommer in och sjunger något i stil med "Här är amigo, där allt kan hända, vad är det här, en mimartist!" (här lyfter han på ett vitt lakan och under där  finns en mimartist som under resten av sjävla introduktionslåten står i bakgrunden och mimar). Sen får varje tävlande lag sjunga en vers i stil med "här är vi, två coola killar, som ska svara på frågor, heja heja" under ivriga pårop från programledaren. I varje fraseringspaus sticker han in ett "yes", "javisst", "oh ja", "det är grymt", "åh vilket sväng".
När ett lag förlorar sjungs det också, och här är hela publiken med också, typ nåt i stil med "vad synd att ni förlorat, men nu måste ni gå". Och så hela tiden programledaren: "åh", "hahaha", "åh vad ni är bra", "ta i nu då". Ja, en jävla massa sång på ett väldigt konstigt sätt.

Nu tänker du: "ja men kom igen, lite glittriga cheerleaders och sång är väl inget att hoppa högt över". Ok, visst, men beakta detta: Programledaren går på LSD, uppers, speed och kokain.
Jag lovar, det kan inte finnas någon annan förklaring. Jag har aldrig någonsin sett en människa så jävla i gasen. Det finns inte, det är inte naturligt.
Han frågar: Vad heter sveriges stadsminister?
Barnen svarar: Göran Persson.
Programledaren säger: JA DET ÄR RÄTT SVAR!!!!!! GÖRAN PERSSON!!!!!! GAONG GAONG GAONG GAONG!!!!
Nej, jag tror inte att gaong betyder något. Det verkar bara vara något han tar till när han är uppspelt. Det är alltså inte så att det handlar om några avgörande frågor eller så, det är liksom bara sånna små enpoängsfrågor som man börjar lite lätt med, men lik förbannat:
Programledaren: Vad är engelskans Garlic på svenska?
Barnen: Vitlök.
Programledaren: VITLÖK, VITLÖK, VITLÖK, VITLÖK!!!!!! DET ÄR RÄTT SVAR! YES!
Jag blir rädd när jag ser honom på allvar alltså.

Och så "poffmaskinen", som om det inte räkte med drogreklam i programmet. När det konstaterats vilket det första laget att åka ut är och deras avskedssång sjungits så säger programledaren:
"Då så guys, killar, boys, grabbar nu har ni tyvärr förlorat, men det gör inget för ni är BÄST BÄST BÄST I ALLA FALL!!!!! För här i amigo tycker vi att det är så kul att ni vill vara med och vi tycker att det är lika kul när ni måste gå också bara för att här i amigo har vi bara KUL OCH SKOJ OCH ROLIGT OCH HELKUL!!!! FÖR DET ÄR BARA EN LEK OCH DET ÄR ROLIGT!!!!! OCH NU FÅR NI OCKSÅ BLI DOM SÅ FÅR ANVÄNDA 'POFFMASKINEN'!!!!  Det är väl bra, vad roligt och kul. OK ÄR NI BEREDDA NURÅ!!!! YES DÅ SKA JAG BARA STÄLLA IN HÄR. (In i studion har det först en stor silvrig sak som ser ut lite som en blandning mellan en gammal väldigt stor dator och en enarmad bandit. Längst upp finns en liten platta som man kan rulla fram antingen "amigo", "A", "B" eller "C" på och på sidan finns en spak att dra i. Programledaren snurrar nu fram bokstaven C eftersom det är lag C som åkt ut) ÄR NI BEREDDA NU! YES! FÖR NU KÖR VI! ALLRIGHT!" Det kommer lite rök upp framför lag C och sedan är de borta.

Den härdade kanske säger "men ändå, lite knark är väl itne så farligt och det är väl kul med rök". Då kommer vi till priserna. Man kan vinna en lektion i hambo. Det fanns liksom ingen ironi, ett av priserna var på fullaste allvar en lektion i hambo för dom små liven med motiveringen att man senare skulle kunna glänsa på fester och gymnastiklektioner. Lite högre upp på skalan fanns att få göra sin egen pizza och grädda den i en äkta pizzaugn. Ärligt, hur spännande kan det vara för en 12-åring? Borde inte de flesta av dem ha fått en hemgjord pizza åt minsotone någon gång som de fått välja ingredienser på.
Jag menar "Grattis, du har vunnit att få lägga konserver och lite ost på en bit bröd, och du frå välja precis vilka konserver du vill!!!".

Ja det var allt för idag.

Kommentarer
Postat av: äm

men du! jag skrattar ju mig själv halvt till döds här och så har du inte bloggat sen i mars! kom tillbaaaks!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback